Skip to main content

Knud – en pulserende læringsplatform…

By 7. november 2021Ikke-kategoriseret
Det er længe siden du har skrevet …
ud af selskabet – ud af aftenens store kærlighedsbryllup greb en stemme fat i armen på mig- det er længe siden…du har skrevet… Brylluppet var i aften.. stemmen var i aften. Også min indre stemme har snakket.. Det er lang tid siden. Og det er ikke fordi der ikke har været noget at skrive om.. faktisk så meget, at jeg slet ikke har fået skrevet.. se der var allerede en pointe om tid, nyheder og mængden af information..Fks. i aften.. har knud været ramme om verdens skønneste og smukkeste kærlighedsfest.. Hold nu op- hvor er det smukt når mennesker elsker.. og det smitter…på den gode måde..
Så sket i ugen- ingen sammenligning i øvrigt, kan være et godt sted at starte. Jørgen Leths far siger noget i retning af .. sønnike – du skal dokumentere det nære- det der kan ses.. sig det detaljeret som du ser det.. så det lader jeg mig også inspirere af .. og ugen er omvendt startet- med en stemme fra i nat- lørdag nat..
Vi starter ugen med stolthed.. : nu 4 kokkeelever, 1 egu elev, 3 måske 4 tjenerelever, 2 sommelier elever, 2 under ledelsesuddannelse- Knud er i virkelig ved at blive den pulserende tværfaglig læringsplatform man kunne drømme om – hvis man er optaget af læring..
Der var en anden stemme- i æteren so to speak.. i denne uge.. – det var en radio4 vært der ønskede sig forskellige udsagn om dobbeltstegte pommes fritter – til at krydre et eller andet missionerende eftermiddags program med …. smagen af dobbeltstegte pommesfritter.. .. . du skal i radioen sagde hun .. jeg kan se på tv at du er ekspert i pommes fritter.. vil du ikke sige noget om det.. ? hvordan gør du- hvad hedder kartoflen.. jeg kan forstå at der noget med noget andefedt..
Det viser sig at knud også kan være et kulturhus..for borgere med alder.. Det har vi nu vist længe .. at knud også var folkekøkkencentral for gæster med grå stænk .. Vi kan jo bare se på os selv.. Her i efteråret har vi besøg af ’’aktiviteten’’ det er Halsnæs aktivitets center for ældre medborgere – der holder den kørende hjemme. Vi byder på Kalvekrebinetter med syltet kål, Langtidsstegt gris med tyttebær, andesteg ( på mandag) med honning kartofler… og meget meget mere.. Aktiviteten byder på …os…på musik….på bakkesangerinder på jazz og harpenister- sikke en berigelse at vores hus også kan rumme og være platform for den slags møder også… Fredag kolliderede det hele super skønt med et vælgermøde for de konservative… i den ene ende og så.. aktiviteten i den anden..
Tilbage til brylluppet.. Dejlig dame kigger op.. jeg høre at i laver nogle gode pommesfritter her på stedet siger hun smilende- hvad tænker du om lige at lave sådan nogle til mig.. ? Først tænker jeg..dejlig dame.. dernæst tænker jeg .. godt vi også har åbent i morgen… og den sidste tanke er… shit de fåking pommes fritter… inden jeg stikker hovedet ind i køkkenet til Martin og spørger- er frituren stadig tændt ?
Der var flere topmøder på knud i den her uge.. Det ene af dem- og for mig personligt toppen af toppen- var MMD rendezvous onsdag. Knud viste her sine egenskaber og styrker som kursus- og konferencested- da den gyldne årgang 2017 til 19 mødtes til et post brushup. 90 % af årgangen fandt vej til Hundested- for på sigt, at få indsigt og ny udsigt. Dagen blev beriget af uddannelsens Founding father professor Jan Molin – og uddannelsens programchef- Lise Balslev.. ’’Man kan være heldig hvis der mere end nogle få der i virkeligheden forstår hvad du siger’’’- efter du har gået på MMD messer Jan.. og slår tonen an til en vidunderlig dag.. hvor vi dykker ind i Vygotsky nærmeste udviklingssone og ’’Det følelsesmæssige ledelsesrum’’ Jeg er inspireret.. og må selv tilbage i det lærende rum..
Kan I ikke finde en anden til de pommes fritter… siger jeg… hva med at spørge på det der funky ølhus på nørrebro- der laver de også nogle mega svedige pommes fritter –.. Jamen det er slet ikke så eksotisk som når nogen uden for byen laver noget nice.. sagde den nu – tilsyneladende storbyvante værtinde på radioprogrammet med navnet ’’henkogt’’.. eller ’’indkogt’’- eller ’’dehydreret’’.. eller noget i den stil..
Der var også et andet topmøde på Knud.. Igen må jeg med sige- det virker sgu godt når man sådan holder møde i den ene ende- spiser i den anden- tager en walk ´n talk i havnen ..vender tilbage til gulerodskagen- og fortsætter mødet. Temamøde Gastroturisme.. Alle knuds madvenner var samlet… Rid til Halsnæs på din jern kamel og spis dig en pukkel til.. Tværgående aktiviteter med et gastronomisk udgangspunkt. Iderigdommen er stor… der sker så utroligt meget per å Halsnæs.. Hunderevet- skyd din egen rødspætte..Cykkelruter med indbygget snacking ventiler, Markvandringer med ukrudt og spiselighed.. find en dusk- og stik den i munden..Frispisning… muslinger i farten.. Gastrominoen..et måltidets pilgrimsvandring for bare for at nævne nogle få af mange ideer der spirede i vores spisestue…
Det var også ugen hvor Coronaen for alvor satte meldte sig i os igen… Vi følger retningslinjer fra stat og myndighed.. og vi er klar med coronapas scanner- mundbind- testfrekvenser- håndsprit- afsprit og afstand… hvis vi for helve… bare kan undgå at blive lukket.. sagen er jo, at den lille bug kommer med rasende fart.. det viser sig jo at, os- der er stukket to gange- det er os der bær vira… uden at vide det.. se det er falsk sikkerhed- med falsk sikkerhed på.. Det er jo klart at det er de u-vaccinerede der kommer til at fylde hospitalerne- for de bliver mere syge- men det er sikkert os der er smittekilder.. tilbage til testning- minimum 2 x om ugen.. for at kunne holde døren åben..Hvis det bare var kærlighed..
Jeg ringer tilbage om ti minutter- jeg skal lige tænke lidt over det med de pommes fritter. Ude i køkkenet er de begyndt at lave Bearnaise… den der med hakket regnskove af estragon.. jeg samler et par lune gyldne kartoffelstænger op- og dypper dem i Tines Bearnaise.. Tine er elev.. kokkeelev.. en damm good on af slagsen.. hendes bearnaise er ikke skilt.. og den er go på syre.. Jeg dypper og gnasker lidt i rodfrugten… de er sgu gode friterne… mens jeg tænker over tilbuddet.. Landsdækkende pommes frit ekspert.. ? vil du gerne være det ? Er jeg det ? Er knud det sted ?
Der var et tredje topmøde på Knud. Aftenskolen.. Se igen læring.. 25 elever har meldt sig til Hundesteds aftenskole- med vin og mad paring…. Og her kunne man godt tro at der så står et helt batteri af dyre bourgogne vine klar til at blive hældt i halsen.. men det er ikke vinen vi skal smage på den måde- det er det at lære at smage vinen- vi skal lære. Charlotte er den ene af vores to sommelier elever- og Chris de Pommerol er den anden. Sammen går de på Vinakademiet- og nu skal knud og hele aftenskolen til at høste… Tanken med skolen er at mikse læring med læring… lad eleverne blive lærere.. så går det for alvor stærkt.. Vores kokkeelever, tjenerelever og sommelier elever bliver mestre… er det ikke skønt.. og så snakker vi lidt om det – spiser to tre gode vellevet og velkomponeret retter- skyller efter med resterne af Mosel vinen… nikker, kigger efter grønligt skær, dufter, slynger og vælter fornøjet, beriget og forhåbentligt forundret ud i natten…
Jeg skal ikke koge mere suppe på den pommes frit.. det er hvad det er. Knud har sat sig op på en flyvende Bintje med rosmarin salt..
….vi fik faktisk nogle virkeligt gode pommes fritter den anden dag- på Gaza grill ..på Sct Hans Torv.. vi skulle i biografen og se 007´s endelige…Egentligt var vi slet ikke sultne nok til fritter- men dem der blev serveret på Gaza Grill så gode ud.. og de smagte jerngodt. mest for den måde rosmarinen var pulveriseret ud i saltet og fritten slynget.. det var mega.. Der er andre end os der laver gode friter.. Any way.. Jeg løfter den kogte hummer til øret og ringer op til værtinden mens jeg tænker på Simon Spies, Salvador Dali og tværgående Gastroturisme- den ringer to gange- ( hun ved det godt) så går den på svare.. jeg kigger ned på min telefon- der før var en ildrød hummer- men nu mest af alt ligner en blød kartoffel… I må finde en anden til at undervise i pommes fritter…. .

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply