Skip to main content

Je t’aime okseskank i en kraftig fætter af en fløjlsblød rødvinssauce… …

By 7. november 2019Ikke-kategoriseret

Je t’aime okseskank i en kraftig fætter af en fløjlsblød rødvinssauce… …

Det her, er ligesom weekenden hvor efteråret går over i en juletid. Herfra hvor jeg sidder, den her torsdag aften- har den sidste skylle netop ramt havnen.. Nu må det være nok..I næste uge er det sne og ikke regn.. Hopefully.. Der er ild i ovnen.. og alle stearinlysene er tændt- til vinkortet har vi helt alkymistisk lavet vores egen Glühwein med rødvin, rom – mere rom og kanel sirup med lavendel. Uhmm og så er der vaniljekranse til.. Der vil nok være nogle der spørger ..hvor Gløggen er henne ? . men bare vent.. de vil ikke fortryde vore Glühwein- der helt sikkert vil få en hver til at blinke – charmøren charmerende med det højre øje og alkometeret hysterisk med det røde….

I næste uge går det løs med julemaden.. der er juleplatter og juleborde ud over det hele.. frokost med sild og steg.. Potter med sprødstegt and og kål..oste og ris ala mums.. Ikke en hofte kommer upåvirket, eller en sjæl uberørt, fra et møde med knuds julemad.. Jeg kommer selvfølgelig tilbage med menuerne .. men jeg kan allerede nu løfte sløret for at de røgede pølser kommer med flødekål.. Hundested møder Strasbourg…

Inden da er det på søndag mortensaften.. det er den dag med and.. rap…. Helt uforståeligt skal vi slagte Mortens gode venner… men ..skit pyt.. vi laver ’’the horror of all ducks’’ ande-by-ffet søndag aften.. vi er allerede i gang med at salte de lår, grille de vinger, purere den lever og meget andet… De gamle Jazzdrenge med Hans S ved blæsebælgen skal nok gi luft under vingerne .. hø hø .. der er 20 pladser endnu….get loaded..

Og så – indtil da.. altså indtil søndag.. og mens vi venter på julen; ved ilden er der spinning vinyl Fleetwood mac – rumours- og så er der stadig saftige bøffer, friske flade, vegetariske fantasifulde kålkurtiserier… Rosso fra montalcino, muslinger, og tatar med dobbeltstegte pommes fritter.. og ikke mindst 100 % velsmag- ugens tjunk, eller dagens ret om man vil.. Blødstegt okseskank tilberedt i rødvin, laurbær, peber og den slags.. i gryde med stegt kål fra Sølager, knuste kartofler, svampe fra skoven og en kraftig fætter af en flødesovs.. fik jeg sagt tyttebær.. tyyyyyteeebærrrr…

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply