Skip to main content

Nytår´s menu ’’to go’’ fra knud

By 3. december 2019Ikke-kategoriseret

Nytår´s menu ’’to go’’ fra knud

It all comes down to…. The food… Nytårsmenuer ud af huset.. et omsiggribende fænomen der har bredt sig som en steppebrand fra klassiske diné transportable – til moderne spisesteder- som vores. En mulighed for at side med ved bordet uden helt at gøre det.. på den anden side osse en mulighed for at få en flig af det man godt kan lide ved restaurantoplevelsen- uden helt at skulle gøre alt arbejdet selv..

Et alt i alt, godt eksempel på at vi mennesker samarbejder os frem til resultater.., at 2nul + 2nul giver 2020 ved indgangen til …2020

Vores menu er skruet sammen over velkendte og velprøvede temaer.. Der er en kraftig fiskesuppe- et stykke godt rødt kød og noget velsmagende chokolade. Whats not to like… Det er første år det skal ikke være alt for avantgardistisk… og i en parentes – ved siden af det hele – og før alt det andet- kommer der lidt sprøde rugplager og en saltet #taramasalatalookalike rogn-dip-sauce.. som man kan snaske lidt rundt i mens dronningen giver os årets sidste royale ord.. i øvrigt mens aftenens første bobler.. med og uden alkohol.. bliver sat skummende til livs..

Der er naturligvis en velskrevet og sandsynligvis osse temmelig underholdende forklaring og vejledning med.. Det er mig der skriver den, så det bliver nødvendigvis med stram styring fra Charlottes hånd, i forhold til brugen af for mange metafore.. i det her game, skal man vel nok have temperatur og tid på plads mens lange udredninger om tidens relativitet i et gastronomisk perspektiv nok er ret uegnet i en vejledning af den her slags.. hmm we vill see. Mon ikke der sniger sig noget komplet uforståeligt vås ind i den vejledning også.. Pengene har vi – som i kan se, valgt at bruge på super råvare i stedet på funky fotografer… hvad man dog ikke kan med en iphone og word.. det minder i bedste fald om en tilbudsreklame for børnetøj i en lokalavis fra Tyrol….anno 1992.. året hvor Toyota Carina var årets bil og Hansi Hinterser kun var fyldt 38

I mens aftenen nu skrider frem- vil duften af den varme fiskesuppe brede sig i dine stuer. Der vil naturligvis opstå tvivl om hvornår muslingerne skal i gryden. På billedet ligner alt en Michelin stjerne-i virkeligheden er det koppen man servere i, der afgør om det hele bare ender som våd fuser i stedet..

Den nordsøsuppe…
Der skal være et ikke alt for stort spejl- så det hele samles.. .. og husk at de tallerkner skal være hede.. Olier og pyntegrønt gøres klar.. mens proppen på Riesling med fylde eller rabarbersaft med kant- åbnes…

Kødet, grøntsager og fritter- er ’all in’ i ovnen.. det er nu at rødvinen skal stå sin prøve… her steger bøfkødet de sidste 12 minutter inden det skal ud og trække… sangiovese, merlot, cabernet og sauvignon bliver ord, herren slynger om sig mens- imens han slynger dem i glasset.. Igen en hårfin balance at give anbefalinger på.. er det en gasovn, er det en brændeovn, er det en konvektionsovn eller er det en mikro mikro ovn.. det hele havner i.. Kødet skal trancheres.. og knivens æg er afgørende for om man får pæne børn..( endnu en elendig metafor) ja sådan sagde køkkenchefen på Hellerupparkhotel altid, når det han i virkeligheden mente- var sørg for at kniven er skarp.. så bliver skiverne pæne… Flade tallerkner.. selleri og rødbede.. bær og sauce.. fritter… altid dobbeltstegte fritter.. i hvert fald i år..

Ingen tidsplaner holder.. eller.. hvad skal vi overhovedet med en tidsplan hvis den holder.. bare brudevalsen danses inden midnat.. Der skal også være plads til at fyre krudt af imens kagen bager… Den blødende chokoladekage der drysses med hasselnødder og blommer.. det bliver lækkert.. med portvin til… måske skal vi overveje at komme lidt hoftecreme til… det ser lidt tørt ud.. Creme sjantilli… mums..

Nu kommer der ikke mere mad udefra..Er der unger til stede i selskabet er de helt 100 – mega utålmodige på det her tidspunkt .. smid dem foran 90 års dagen.. de forstår ikke en dyt af ’’same procedure as last year’’ – dér var alligevel noget der ikke findes på Insta.. og godt det samme for det… bare de kan se at vi stadig more os- og tager hinanden og traditionerne alvorligt… ’’same procedure as every year james’’.. siger hun med et sultent blik i øjet- mens tonerne af Kong C, der stadig har en høj mast i røg og damp begynder… … Ill do my very best. Det vil vi også..

Skål og godt nytår…

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply