Skip to main content

What’s new on knud ?

By 5. marts 2019marts 10th, 2019Ikke-kategoriseret

Det bliver et kort opslag- selvom der kunne skrives meget…

Meget om menuen.. der ændrer karakter og indhold hver ottende minut.. følg med på www.knud.biz, Tilde- opdaterer i det tempo tasterne kan følge fingrene… senest var det dialogen om stegt sild med Martin, .. Martin- en skøn mand med smilehuller, en skøn kok med faglighed, et skønt gastronomisk talent med indsigt – der er faldet ned i vores turban – fra oven.. eller måske var det bare fra Kolding.. lokal… men ikke helt lokal alligevel. Han bor i Lynæs-  Hva skal de østers serveres på spørger han… ? Rullesten fra stranden svarer han selv.. Martin og jeg drøftede stegt sild om sommeren- det kan man sgu da ik… stegt sild om sommeren.. ? på et stykke brød- hvad pokker… gør man af de flødekogte kartofler og tyttebærrene der nødigt lader sig skille fra en rigtig #smørstegtrugmelsvendtfedsild… Det pokkers rugbrød.. eller spiser man overhovedet stegt sild om sommeren..? Eller skal vi hellere lave en sild der passer til brændevinen…

 

Aftenen i går, sluttede med at Charlotte, Annamaria og jeg kørte forbi snapsens ’Grand old man’’ Snapsens navn is Schumacher – Dan Schumacher ..BAM…  i Tisvildeleje, for at hente de første fadprøver på ’’Blå Hundested’’- brændevinen han har lavet sammen med os, men mest for sig selv, til Hundested..  Vi stod der i hans køkken- og damerne smagte for.. Den skal give det der rush- siger Charlotte.. og Anamaria, der har både Ukrainske og Svenska aner- tømte et stort blop nr.2- Charlotte fulgte trop…og jeg kørte bilen hjem.. med kun en svag- men topdejlig smag af brændende hvid peber, dild og kommen i munden. Den holder 43 – og pigernes høje humør og latter gennem Gribskov- var evidens nok for, at den havde den ønskede virkning- The Rush.. Godkendt Doktor Schumacher… Den skal vi ha noget mere af..

 

Køkkenudstyret kom også i går.. Og jeg tog imod-

Charlotte har gået i hele februar- alene…. stedy as a Rock. Højtryksspulet stenen uden for.. De er faktisk hvide. Taget imod.. og lukket ud. Vasket køkken.. emhætte.. you dont want to know.. men som Petterson sagde.. det er bare sådan det er med en emhætte der har suget I 20 år.. Malet -smidt ud – fået fedet op- fået fedtet ned.. brækket en lillefinger.. og malet noget mere. Tiden er bare smeltet sammen her i februar…

 

I lørdags- blev Bjarne og Dan færdig med sidetrappen.. den til ungerne.. og alle deres ipads og tabletter.. der hvor de kan slå koldbøtter fra tredje til første. Det bliver konge ..kongestolsagtigt.. de bliver glade.. hvordan HG18 ellers skal se ud,, arbejder vi stadig på.. noget med kupler og lysekroner. Og stadig en islandsk ny røget laks med skyr og asparges.

Vi fugede også gulvet i køkkenet.. Altså det startede med, at der bare var nogle få helligdage- Eriksen havde jo fyldt det meste ud.. Men det sorte der lå så massivt mellem de røde sten..  det der lignede mørtel, mørtel af ældre dato… var altså ikke mørtel.. Det var kinesisk friturefedt- iblandet resterne af panko rasp, drysset ud fra frostpakken, mens nogen var hastet gennem køkkenet på en special ordre. Vi startede med en flad skruetrækker.. og endte med et multi fuge. ( der hærder hurtigere end end sådan nogle kokke som os, kan rande… men NU har knud for alvor et nyt køkkengulv.. – et pisse flot nyt køkkengulv.. med hvid fuge…

 

Tværgaard´s Peter, ham den unge mester- der ikke er chefen selv, men alligevel hedder Peter, og er installatøren, er kommet ned, for at hjælpe os med et sætte hav af lamper. ’’Halo’’ i alle afskygninger.. Det bliver et hav.. af lamper..i mange farver- dåber, pendler, stander, mikro, makro og sådan… lys over land.

Charlotte og Annamaria, har kasseret vores 26 bordplader.. dem vi selv havde lavet, på gamle limplader- med hvidpikmenteret gulvlak. Mega grimme blev de- helt uforståeligt- når det nu var os der havde lavet dem.. – snapsedamerne kasserede dem.. ret presset at gøre det her godt en måned før noget der kan ligne en urpremiere… Hvad skal vi gøre af vores gæster- de 52 der skulle have siddet ved gulvlakeret limtræsplankebordplader- skal vi nu bare lave stående reception ? Vi er på jagt. Efter 70×70 – mørke filmet finnerplader… Udhængene over indgangspartierne.. dem med kulørte lamper er taget ned… måske når vi ikke at pudse op.. måske når vi at pudse op..  Måske sker det bare uden at vi ved om det….

 

Johanneson har lavet solbænken. 9 meter blev den- den sidder sat med dybe skruer midt på maven af knud…   Og han havde ikke sat det sidste skrue i den, før de første tre nysgerrige i islænder og pelshue satte sig på den-  Der var sol…Altså.. tanken er jo at der ikke kommer borde og stole foran den bænk.. Du behøver ikke købe noget for at slikke sol- på knuds langside.. Vi må give noget tilbage til havnen. Man kan ikke råde over så mange meter mole og bolværk – uden at byde på sig selv… De 60 liggestole- Ikea droppede af i dag- dem der skal stå ude på kvadraten.. er det det samme med.. Her er det kun din naturlige tørst, der skal drive dig ind under markiserne, på det svingende kutterblå gulv- uden borde, under et hav af Halo lamper, møde en tjenerelev, fra Hotel- og Restaurantskolen-drømme om en ’blå Hundested’ og gøre et likvidt køb der kan svale din tørre hals….  Sit down- relax… and have som beer..

 

 

 

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply