Skip to main content

Vi åbner i weekenden d. 7 april.

By 20. marts 2019Ikke-kategoriseret

Vi åbner i weekenden 7 april…- en dag tidligere end beregnet.. Bordbestilling er åben her på siden… så del denne forrygende nyhed med de fjerne og de nære. Man ved aldrig hvem der er den næste gæst på knud.

Kruset… jeg lige nu sidder og slupre min økologiske biologiske fairtrade frels mig og andre- kaffe af- er netop landet. Sidste station var havnekiosken på amtsvejen- hvor vi efterhånden er på fornavn med expedienterne.. sene smøger og et utal af pakker med alt fra voksduge til lammeskind.. Det- kruset, er hverken lokalt, bæredygtigt, økologisk eller har andre iboende fremragende egenskaber – der samlet set gør verden til et bedre sted at være. Det er kinesisk porcelæn, af en tyk slags. Helt sikkert fragtet med et kæmpe skib- bemandet med udsultet børnearbejdere, der undervejs har udstødt oliedunste og båret til forureningen af lokale biodiversiteter- ved at tømme indholdet af ballasttanke- i de forkerte vande..

Hvorfor er det så at smagen af kaffe er særligt god lige nu- udsigten er i orden.. mine øjnebryn svæver over Hundested havn.. jamen altså.. kruset er den helt rigtige størrelse..40 cl. altså ret stort- og super funktionelt. Kruset har smukke duche nuancer i striberne. Det er tungt. Det har hank. Det kostede #nittenenhalv, og så passer det bare super godt til den cafe latte – alle gerne vil have i glas- men som alligevel er lidt kedelig at få i glas. Kruset passer til lamperne- og til gulvet- og til de små buttede barne fingre, der skal snaske en varme chokolade op med ske og sugerør. Så på samme måde som man lukker øjne, øre og samvittighed af, når man frydefuldt sætter en stor luns gåselever til livs, efter at man lidt småflov har peget på ret nummer 17 i menukortet uden at sige det højt- så sidder jeg også her lidt halvfedt tilfreds over at intet alligevel er helt helligt- og filo-souffleer lidt også hvorfor jeg også syntes at det egentligt var lidt synd for de onde stedsøstre – da de huggede en hæl og klippede en tå for at få prinsen- og det ikke gik alligevel….Jeg kan jo meget godt forstå dem- og også godt li dem en smule for deres vilde ondskab.. de onde stedsøstre- når nu det kommer til stykket.

Noget der helt sikkert bliver klimavenligt- er søndagsmiddagen.. se lige Mads Westfals hjemmeside.. for mere info…

Der blev sat strøm til lyset i går.. prøv lige at se videoen.. Jep lamperne fra halo halo giver det hyggeligste lys ud i rummet. Gamle spots i loftet sætter lige pludseligt fokus på højden i rummet.. 8 klunset glaslamper viser sig at komme fra en puster med et pusterør i umiddelbar nærhed.. Og de gamle kupler har fundet vej ned i selskabslokalet HG 18.. hvor de hænger i klynger – og gynger.

I går tog vi imod de to første bestillinger på selskaber. En rund fødselsdag og en konfirmation. Det er lang tid siden jeg har skulle sælge min egen mad.. og vine.. Jeg syntes det gik ret godt- og Charlottes øjne plirede mens vi snakkede os frem til rosé frizante, sprødstegt torsk, vine kaffe- sødt.. rom og tilbehør. Tid og bordækning. Fedt at der er nogle der tror på os inden vi overhovedet har markeret os med andet end ord på dette medie og en ihærdighed med oprydning og opbygning- der tilsyneladende vækker forundring. Martin – kokken der var dumpet ned i kokkehuen på os, mener nok, at vi skal få noget godt ud af ærtepure og langtidsstegt oksebov og grisenakke og bearnaisesovs, Jeg tror han har ret.. Vi har sat menukort op i vinduet.. Vin og muslinger… brød og tatar.. hummer og mayonnaise, bøf og fritter, laks og rygeost… mums

Selskaber.. det er der plads til selskaber på knud nu. Den gamle fløj inde bag ved… den med den gode lyd. Der hvor der var barnerium… er ved at være klar til 20-30 personer. Med sofa arrangement, langbord og loftslys med dæmper på… Kom bare- det bliver mega hyggeligt.. et super rum til en lokal forening eller sammenslutning, en lille generalforsamling, et fast mødested for mænd og mænd i mellem- eller kvinder i Hundested..

Gulvet har Charlottes lænd på samvittigheden – hun har håndskrabet tyggegummi, limklatter og andet klister af.. . Vi ved jo at der har været mange ejere på stedet.. det bliver vi mindet om hele tiden.. Folk kigger på os.. og siger håbefuldt noget i retning af: bare det lykkedes for jer.. eller de forrige begik den og den fejl.. eller Charlie han var god.. eller Kim han kunne lave mad.. nu må vi se med jer..
HG 18.. vores lagerhal..med sidetrappen.. bliver også et hjem for den gode stemning.. også herfra kan man se ud i køkkenet nu..
Charlotte i øvrigt, røg nogle af de smøger hun siger hun ikke ryger – i baren. .der hvor man overhovedet ikke må ryge, efter det med den lænd.. det var efter at vi sammen havde slugt hele Dan Schumachers første snapse vareprøve af Blå Hundested – naturligvis for at lindre … Og vi kan bare sige det som det er – glæd jer til Blå Hundested.. 43 % velsmag.. var det en ligakamp ville Rød Ålborg rykke ned i første division..

Hvad ellers.. Jo jeg troede jo faktisk der var strøm nok- da ocb kom med den ovn.. den store med tyve stik.. 63 amp lyder ikke af meget når det står i ordrebekræftelse.. men jeg har lært lidt om strøm de sidste dage- og jeg kan sige jer at den ovn- skal have ligeså meget strøm som et helt parcelhus – og så er vi tilbage ved askepot – for hvor mange lokale okser skal man egentligt stege med et paracelhusstrømforbrug- for at regnestykket bliver globalt set bliver positivt- og det ikke bare ender med at en af de onde stedsøstre, skjuler den skamferede fod, blotter brystet og nakker prinsen der i et anfald af vildfarelse og liderlighed, valgte gåsen , frem for englen.

Ellers venter vi nu på melet fra møllen på Grønnæssegaard.. Og en afløber til et skønt møde med Ditlev og hans kone, blev sat som en streg i melet da Michele sendte det skønneste brev til os. Et brev der bare emmer af passion for mad, skinker, pizza og ikke mindst mel. Først troede jeg at der var tale om sådan en Nigella Lawson type der lige havde skrevet til os.. Sanselig, gnistrende sorthåret amazone med brede hofter, mørke brændende øjne og store ……. men det var det ikke..

Der findes mennesker der bære en kæde om halsen, med et billede af deres moster, et hjerte med deres udkårnes navn broderet i, en udsmykning eller en brillant.
Michele- han bære en møllesten. Han- der var en han og ikke en hende- skulle vise sig at være en mand- der køre rundt på en cykel og bager Pizzaer.. Så er det vist bare det. En pizza bager med en møllesten om halsen. Det vejer tungt.. i alle henseender- og han mener det alvorligt. Vi håber inderligt at han vil komme og ælte noget af det der dejlige Grønnessegaard mel op til brød på et næsten guddommeligt niveau.. Vore røre kedel er tom indtil da.. Please kom og fyld den op med noget ånd…

Esther- den skønne pige på 13.. vegetaren., datteren med mange stærke og overbevisende ord, poden jeg på nuværende tidspunkt, i hendes livs karrierer- spår en fremtid i arbejdslivet med kompetencer værdig, en blanding af chefforhandler i fn, statsminister i et mellemstort nordisk land , rådsnar bankrådgiver i danske bank, eller – for tiden som klimaekspert- har netop tilkendegivet at hun vil være at finde på Christiansborg slotsplads i morgen, til Global Action Day. En demonstration, en march, et opråb, hvor folk jorden rundt samles om aktioner der markerer behovet for en hurtig og retfærdig omstilling mod en fossilfri verden.

Alt imens jeg underskriver sedlen, til hendes klasselære, hvor jeg tilkendegiver min loyalitet overfor projektet- klimaforbedringer, og fritager hende for undervisning for at tage med alle de andre på Christiansborg– tænker jeg på kruset jeg netop har drukket kaffe af..

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply