Skip to main content

I Halsnæs prutter dyrene ikke længere. 

By 24. marts 2024Ikke-kategoriseret

Permaposten´s Abstrakt af PHD Mangez de bons steaks, faites l’amour avec votre voisin et profitez de la vie à Halsnæs: A Halsnæs, les animaux ne pètent plus.

Nye studier publiceret ved DTU og universiteter i Frankrig viser at de fritgående dyr i den Nordsjællandske Kommune Halsnæs, er holdt op med at udlede naturlige drivhusgasser.

Det er afgørende nyt i klimakampen, der er at læse i en netop offentliggjorte videnskabelige Ph.d. afhandling – Le miracle de la viande à Halsnæs au Danemark, med afsæt i kødet og dyrevelfærden i Halsnæs.

Dyrs udledning af drivhusgassen Metangas anses for at være den største enkeltstående kilde til Danmarks samlede udledning. Og ca. 25 % af landbrugets samlede udledning kommer fra dyrehold. Afhandlingen peger på mange måder at reducere udledningen. Man skal stadig spise markant mindre kød- men hvis man skal have et stykke saftigt steg- så skal man spise det i Halsnæs.

Der er håb forude. Det viser sig nemlig at dyrene i Halsnæs er særligt sunde og gode for klimaet. Det er den Engelske Ph.D studerende Pork Wellington og en fransk professor ved Universitetet i St.-Geniès des Mourgues, der har været i Danmark og sammen med DTU gennemført studier, der dokumenterer at dyrene i Halsnæs Kommune er holdt op med at prutte. Professor Jarret D. Beauf skriver, at det var Elon Musk der med sine satellitter i Space Ex opdagede, at netop over Halsnæs, var ozon hullet blevet betydeligt mindre over de sidste 17 år. 

Det har ført til omfattende studier af både grise, køer og får i Halsnæs. Og det viser sig at dyrene, har udviklet en særlig evne til at omdanne egne metangasser inden de udledes gennem tarmsystemet- som ren h2o.

I rapporten, som netop er blevet offentliggjort i det tyske tidsskrift Fleisch, Klima und Heizung, diskuteres Halsnæs nu som den primær destination for mennesker der godt kan lide en go bøf- eller et velstegt stykke lokal påskegris. Den danske sammenslutning af Slagtermestre, der ellers i klimasammenhæng, ikke har vidst helt hvilken klov de skulle stå på, okser nu rundt for at lave en særlig mærkning til dyrene fra Halsnæs.

På Halsnæs rådhus, er man forsigtige med at udtale sig kategorisk om rapporten, der også peger på, at det er den Kommunale sammenlægning af Hundested og Frederiksværk, som er hovedårsagen til at dyrene er holdt op med at prutte. I forbindelse med en af Rapportens delkonklusioner, har man brugt Japanske studier, der viser at havtang i foderet til dyr kan nedsætte produktionen af metan med hele 98 %. I forbindelse med den kommunale sammenlægning, tillod man i 2008, kraftig vind fra to sider- der blæser derfor betydelige mængder frisk tang op på markerne i hele Halsnæs. En anden delkonklusion peger på ,at der syntes at være opstået et uventet godt sammenhold i blandt biologiske væsner, borgere som dyr i hele Halsnæs, som kør, får og grise trives særligt godt i.

Elon Musk i øvrigt, overvejer i forlængelse af sine iagttagelserne fra oven, at købe hele Halsnæs, som klimatisk forsøgsstation, laboratorium og landingsplads. Alle beboere får en gratis Tesla for at være med.- lyder det på X. Fra borgmesterkontoret afviser man blankt Elons tilbud. Vi har rigeligt med spændende personligheder her i Halsnæs- lyder det, og i øvrigt indgår salg af Halsnæs ikke i nogle lokalplaner. Det er også en risiko for at dyrene ville begynde at prutte igen- som en protest mod den globale storkapitalisme- siger Borgmesteren.

Lokale klimaforkæmpere, med den meget erfarne 12 årige samfundsdebatør, Angus Simmental i spidsen, udtrykker under et klimaneutralt symposium- at klimaforkæmpere over hele verden nu skal stille krav om flere kommunale sammenlægninger. Som Angus logisk konkluderer; Større kommuner =mindre ozonhuller.

Den karismatiske oppositions leder af græsrods­partiet Venstre, har i byrådet, fået opbakning til et forslag om, at udskifte russerne med tang i russisk salat i supermarkederne i Halsnæs, Det er det- og ellers må vi ændre navnet til Ukrainsk rødbedeguf- siger han. Vi kan alle ride på en lille vind.

Din digitale nyhedsplatform her, har talt med nogle af de spændende borgerne der bor her i Halsnæs. Nogle af dem trækker dagligt vejeret der, og de mener sammen stemmende at luften altid har været friskere i Halsnæs end andre steder i verden. En af de adspurgte citeres for at sige; Halvøen har ligesom lagt fra land, nu er vi lidt tættere på New York end København.

Rapporten diskuterer ligeledes den stigmatiserende diskurs, der anvendes når man snakker om kødspisning og kødspiserere. Her peges på, at der er højt til klimaloftet i Halsnæs- hvor netop denne tone og det splid – det kan skabe mellem mennesker, er fraværende. Her må du spise dine bøffer og drikke din naturvin- som du vil.. med god samvittighed…

Kvalitets Spisehuse i området, stiller sig i øvrigt uforstående overfor afhandlingens konklusioner. De har hverken været hørt eller har deltaget i de mange undersøgelser der er foretaget- og mener at det hele er en kraftig forårs storm i et glas iltfattigt havvand. Klimaforandringer er kommet for at blive, ligesom gæster med gummistøvler på- siger en blåøjede restauratør og fortsætter- Man må lige slå kold vin i glasset, når man høre sådan en gang vrøvl. Vi vil servere kosmør stegte rødspætter med franske kapers og nykogte kartofter- ligeså længe vi kan trække vejeret- og det kan vi jo så heldigvis lidt endnu. Da vi spurgte ind til Ozonlagets tykkelse over Halsnæs, svarede restauratøren-: ozonlag- det er en glasering på en chokolade kage.

Vi vender tilbage med mere nyt fra Permaposten, når det ikke er første april længere.  

Author Knud

More posts by Knud