Skip to main content

ohhh my god.. vi åbnede…

By 17. april 2019Ikke-kategoriseret

Der gik i øvrigt en uge.. en uge hvor vi åbnede.. ohhh my god.. vi åbnede. I skrivende stund – har vi kun været hjemme og skifte underbukser en enkelt gang..  Ej det er ikke så godt.. vi vasker dagligt.. nå..

Allerførst- jeg elsker det køkken.. det er det bedste at stå der i klappen og lave mad.. pisse god mad. Og det spiller.. Maden kommer til at smage så godt på knud- når vores tangenter er ordentligt spillet ind- og tonen er stemt. Jeg siger det bare… det bliver godt.. bistro- brasserie- trattoria – eller bare spisehus på dansk.. et levende spisehus..

Charlotte står i baren, Annemarie ved kassen og jeg i køkkenet.. Omgivet af de sejeste mennesker vi har mødt.. Altså man finder det ikke i København.. Ønsket om at have noget, at være en del af er kæmpe stort.. og man er ikke bare spoiled for choices.. alle har noget på spil i Hundested. Og så kan det godt være at maden kommer før vinen.. men det er bare nogle koder.. som man skal lære .. og der er i øvrigt ingen der siger at de skal dechifreres på en bestemt måde..

 

Altså jeg kunne skrive lange noveller, breve og tekster om dem vi har mødt og dem vi har snakket med i den sidste uge. Vi må bare ydmygt bøje os overfor Hundested- Hundested som en samlet hele- fragmenteret og legemliggjort i gennem så mange dejlige mennesker- der har banket på døren ind til knud… og som vi har gjort hvad vi kunne for at favne… med den rummelighed som ægte interesse og velvilje skal mødes med. Tak for det.

 

Om lidt kan vi ikke være her, for der bliver sort af mennesker siger mange. Vi trækker os siger andre.. når der valfarter folk til Hundested…. alting ender og starter jo ligesom også her for enden af tangen… hvis altså ikke man vil tage en færge. Halsnæs er fedt.. Alle veje føre til rom- men det er ikke sandt – man kan ende med at sidde fast i Hundested.. fordi færgen ikke går- og så er det ret rart at kunne slå sig ned i slængestolenen.. Nå måske skulle man lave et bord til 12– hvor adgangskravet var at man kunne fremvise et sygesikringskort hvorpå der stod Halsnæs på forsiden.. Bare sådan en lille oase midt i en folkevandring.  Man kan jo ikke svigte dem der følger.. bare fordi ’’ the white walkers’’ har lagt the fæstningen omkring Frederiksværk-  ned.. Der kom 10 unge ind i restauranten i går.. netop Fra Frederiksværk.. De søgte refugium- og satte sig i pejsestuen- fik øl og spillede Pink Floyd- Wish u were here.. for dejlig fuld hammer.. med ridser.. Her skal vi hænge ud hele sommeren sagde de.. og vi smed dem korporligt ud efter lukketid.. vil vi ha mere knud..  sagde de.. og vi skænkede mere.. det var det tætteste vi kunne komme på en

knud nadvre. I aften kom nogle af dem igen- men vi havde ikke plads. Øv

 

 

Nu—er der gået en uge- og hvis man går på netdokter og læser om børnesygdomme.. vil man kunne læse følgende: En børnesygdom er en sygdom, der skyldes en infektion, som man danner antistoffer imod og derfor kun kan have én gang i livet. Sygdommene hedder derfor børnesygdomme, da man som oftest vil blive smittet i barndommen og herefter opnå livslang immunitet. Trods navnet kan man dog godt få en børnesygdom som voksen, hvis man ikke tidligere har haft sygdommen. I Kategorien under børnesygdomme finder man for eksempel ipads der overtager al hjerneaktivitet.. et bordbestillingssystem der ikke bliver lukket i tide.. skiftende kvalitet på kødet… nu modner vi fandme selv.. .. knapper med på vent koldt- på vent varmt- kør hovedret- kør forret- følges med varmt- følges med koldt knapper med ordlyd man ikke vidste der fandtes mening om og funktioner der ikke dur- alle nye og ugifte lskal ære.. for få rødspætter..for flade rødspætter..  kinesiske kødhakkere der strækker.. vin før maden- salt og peber til suppen, brød til maden.. og sådan…

 

Vi har drøftet den brunch- så mange gange.. skal skal ikke .. nå men – igen… – helt sikkert under indflydelse af alkohol, beslutter vi os for at lave en lille morgenmadstallerken- til 60 kroner.. for skinke, æg, jordbær og flere oste… og så beslutter vi os også for at åbne i weekenden klokken 9.00.

 

Det glemte vi sådan set alt om indtil på på et tidspunkt i sidste uge- da den første reservation dukkede op i systemet. det fuc…. booking system.. Intet går ubemærket forbi på internettet. shit.. nå men altså der står vi så- fredag nat.. med en eller anden lettere beruset sømand- der lige skulle have en flaske whisky med ned i båden.. og det har i forvejen bare været dagen fra hel… ( den dag bookingsystemet besluttede at lukke godt 100 mennesker ind hos os mellem halv syv og 18.30..  Han fik en tre kvart fuld Ardbag for 200 – bare for at vi kunne komme hjem.. 4 timers søvn senere står vi med gulvmoppe og sæbespand og støvsuger i hånden.. Charlotte har givet vores nye rengøringskone fri…

 

Og da er det at jeg hvæser til Charlotte- det her vil  jeg fandme ikke. Det er røvtur.. Det her går sgu direkte ind på relations kontoen..

 

Og i samme sekund jeg siger det- kan jeg se på Charlottes ansigt at hun bliver såret.. Vi er sammen om det her.. også efter kun..5 timers søvn..

 

Jeg finder en af mine stor spids kompetencer frem- tillært fordi det altså har været en stor nødvendighed gennem hele mit liv- evnen til at sige undskyld.. når finker på fadet ike er noget jeg har stegt- men noget jeg har spruttet..  en evne der lige her er stærkt brug for.. og jeg må bare byde mig til.. og kramme- hende der har besluttet at vie sig til os.. og at jeg så spytter et kort sekund- bare fordi jeg ikke syntes det er fedt at moppe et gulv klokken syv.. det er sgu ikke i orden..

 

Jeg tænker blomster. Blomster må kunne gøre det.. men jeg finder på noget meget bedre og kærlighedsfuldt… Jeg kompenserer stort – da jeg senere på dagen tager til Metropolen Frederiksværk. byen hvor folk på gennemrejse mod knud, tager et hvil- og så køber jeg et par skridsikre sko og et par nye læsebriller til hende.. jeg får det pakket ind i gavepapir. Dårlig samvittighed- løber stadig ud af knaphullerne på mig- bare når jeg skriver det her..

 

Hun står der i baren – og ser skøn ud- da jeg med brøde.. lægger kompensationen på bordet og beder om godt vejr igen..

 

Ja ja- og så i øvrigt ikke alt for godt vejr – vi skal jo lige være klar til at tage imod gæster udenfor- uden at blive væltet…

 

 

 

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply