Skip to main content

Splitte mine bremsejl…

By 11. april 2019Ikke-kategoriseret

 

Splitte mine bremsejl…

Alting vendte ligesom på hovedet.. efter receptionen i lørdags- og en lidt kaotisk start søndag- har det bare regnet ned med roser.. nogle enkelt af dem med få torne på.. i det hele taget lærerige roser.. som bestilt- kærlig kritisk kritik.. ..

Klokken er halv tolv- jeg drikker en stor fadøl og Charlotte er ved at lukke af med opvaskeren. . hvor det for blot en uge siden handlede om at blive færdig- få malet det sidste.. få lakeret sidetrappen en ekstra gang- sikre at baby puslebordet – som vi havde glemt- nu også blev bestilt hjem…-. Det store billede af Vibe Krogagger i selskabslokalet kom for eksempel først op et par timer før vi bød folk ind, så handler alt om at oplære tjenere, blive hjemvandt i køkkenet – lære stegepladen at kende- varmeskabet – køleboksen – maden og vinen. ( et hvert køkken får sin egen smag- så det handler om at ramme den rigtigt fra start.. )

Så drejer det sig nu om nogle helt andre ting. Køkkendrift- indkøb- egenkontrol. Telefonen kimer hele tiden.. Det er vores åbningstilbud der trækker.. vi har en fornemmelse af at hele Hundested går ind af døren. Vi føler os bare så velmodtaget. Vi er vildt taknemmelige. Alle- selv dem der venter og får det forkerte- vil os det godt. Set fra klappen- så oplever jeg vores hus så meget større end blot et spisested.. folk holder møde i pejsestuen.. hænger ud på sidetrappen.. og går rundt og snuser til detaljen- og kigger på kunst.

Der var en der skrev at vi var gourmet- men signalerede noget jordnært.. prøv lige at læse det igen… Hun mente godt nok at hun blev lidt forvirret- det kan jeg da godt forstå.. men er det ikke skønt ?.. at man kan afmontere det fisefornemme i en østers eller hummer- alene ved at sætte folk sammen på et langbord og holde bestikket ( i 37 forskellige afskygninger ) i en holder midt på bordet.. Her er der altså ingen hvide servietter over venstre underarm. De unge – the youngsters- kalder mama Charlotte dem.. de øver sig på jer.. og alle andre.. og gør det så godt.. Vi er ved at sætte et hold.. et hold af unge dejlige mennesker.. her fra hundested og omegn.. Vi skal lære dem og deres forældre og deres venner at kende. Både Charlotte og jeg har jo børn på samme alder.. Lotte for eksempel- hun er min gamle skolevens datter… skøn skøn tøs.. Altså alt vokser på knud… lotte bliver dygtigere – maden bliver bedre og musikken finder et leje… De laver fejl-…. masser af fejl.. så sent som for en time siden var der folk der ikke havde fået kaldt deres kål med høsot rettidigt.. Men bare vent.. de bliver gode.. og vi bliver bedre.. Der var en i aften der kom fra Hillerød. hun sagde : vi mangler sådan et dejlig sted heroppe af.. lad det nu lugte lidt af storby… ikke noget med ketchup til fritterne.. Og så er det bare sagt – på knuds ære… der kommer aldrig aldrig ketchup til fritterne på knud..

Jeg har stået i klappen og kørt bonner for første gang i 10 år… – det er jo sådan noget comfort food.. det er fandme bistro- som martin siger.. whats not to like-.. en bøf.. en hummer.. en flad- på panden.. kaperssmør.. og oksetater til smørerbrødet.. Jeg vil i hvertfald selv spise det hele… til tonerne af Ry Cooder Jazz. Mega fedt at lave man igen.. ikke alt det artisteri.. hvidløg og hummer er bare fedt.. og smager totalt godt.. mums

Levnedsmiddel kontrollen forbi .. en skøn kvinde – der straks proklamerede at hende og hendes mand ville komme og spise en dag i nær fremtid..

Hun kendte hele historien- og var med rundt i krogene… skadedyrssikringen, de nye kloakker- det fugede gulv.. teglene der er taget væk.. hun kendte til det hele.. og rådgav om opvasken- som faktisk er komplet umulig at arbejde i under pres.. den må vi lave om.. noget med en lille tunnel maskine- når vi lige lander.. flyt et personale toilet og vupti så er der plads til at det også bliver en god arbejdsplads for nogen. Men i hvert fald.. levnedsmiddelkontrollen i hunkøn- gik herfra med et big ’’smiley’’ – Det havde edermame også været nederen hvis der var kommet en anke.. vi har gjort det rigtige- meldt os fra start- og de kvittere med et hurtigt besøg. Det er jo et samarbejde med nogle myndigheder vi alle har enorm glæde af gør deres arbejde godt.. så et godt flueben hakket af med en østerskniv.

I morgen er det fredag- 70 til frokost og 80 til aften.. jeg står stadig i klappen.. sammen med Samir og Frederik.. Charlotte står i baren og shaker drinks.. ( kom ned og smag ) Som jo faktisk burde have sit helt egen beruset afsnit. Det slutter jeg af med..

Altså – der er pirater i Danmark.. helt sikkert mange på landjorden og færre på havet- tænk bare på Danske Bank, eller Jyske Bank, eller endnu bedre på Nordea Bank… der alle har drevet pirateri for åben skærm, på højlys dag- og komplet uden nogen form for moral- med afsæt i en porche.. ..Det er ikke dem jeg tænker på. Jeg tænker på de Pirater som har en klap for øjet —Og derfor kun lidt forvirret- kan se halvdelen af verden – dem der ligner kaptajn Haddok.. .. De små pirater der sejler deres joller over fjorden for at plyndre os for godt smørrebrød i pejsestuen.. eller de pirater der bare er lidt gråhåret som mig selv, skumle, lumre og fuldkommen forudsigelige- uden ondt- men med smag for livet.. dem er Hundested jo overloadet med.

Og nu kommer vi til poienten- hvad drikker sådan nogle pirater- eller piraternes koner for den sags skyld.. ( en i hver havn )

De drikker sgu da rom.. Så drinksne min piratfrue shaker- bekymrende rutineret vil jeg sige- er alle med rom. Mohrito med rabarber- dark and stormy..med lime ( det var den de forkomne pirater fra Rørvig skulle have ) eller Plantation jordbær– .. noget med is.. og så ellers bare on the rocks.. on the rocks of Hundested.. Splitte mine bramsejl.. nu rullersøen ind fra agter..

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply