Skip to main content

Et jobopslag…

By 3. februar 2019Ikke-kategoriseret

‘’Sometimes its cheaper to paint than to clean’’. Sådan skriver design guruen Terrence Conran, faktisk klogt, i en af sine designer kogebøger fra 90érne. Sådan en multi interiør-kogbog, fotograferet af de dyreste fotografer og foodstylet af de dyreste kokke.. om en kæmpe London restaurant The quaglino’s. Vi skal ikke dvæle ved bogen yderligere, fordi knud på ingen måde spiller bold, midt i den boldgade. Alligevel har citatet været gentaget mere end en gang imellem Charlotte og mig, i de sidste mange dage kosten.. altså den kost med maling på- den der er ved at finde sine sidste strøj med højglans hvid – har strøget over de uendelige flader der stadig indrammer den gamle fiskeriauktion … Hvid og hvid og helt ærligt.. så er der bare nogle steder hvor man håber at det indtørrede laget af friture, sider fast nok til også at bære to lag hvid højglans 10.- Vi kigger på hinanden, klokken er over 23 – det er fredag aften. Charlotte kørte op ved firetiden, jeg kom først over otte- og nu står vi på hver side af dørkarmen der skiller tørvarerlageret fra opvasken. Hvid er ikke hvid længere på den. Blæser vi karmen med højtrykrenseren, så er det helt forfra- grunder i morgen og maling på onsdag. De fedtede fingre med resterne af hoisin sauce sider stadig på karmen. Jeg kan se på Charlotte at hun er træt.. jeg er selv træt.. men nu er vi i gang. Hun sætter selv det første strøg ind.. og jeg følger efter.

‘’Sometimes its cheaper to paint than to clean’’ citerer hun mig – smilende der har citeret ham London fætteren. Jeg nikker og ruller efter. Højglans 10. Vi forsegler på den måde karmen men også hinanden og knud. Det er bare så mega godt.. og Terrence har ret.. i hvert fald lige der klokken halv 12..på Havnegade 18 i Hundested……tusinde af kilometer fra anglo metropolen…

Vi lægger epoxy ud på gulvet. Der er en helt utroligt fin rød bornholmersten langt nede under 3 lag maling af forskellig farve. Hvorfor kan vi ikke få den frem. På et eller andet tidspunkt er der en, der har kørt 30 centimeter beton ind i huset og hævet alt. Det kan vi ikke gøre noget ved nu. Det skaller af nogle steder. Det kommer vores epoxy også til. Bare fordi at det er nærmest umuligt at skrælle al den maling af…Så må vi lægge den igen… Nu bliver det dueblåt. Og pisseflot. Just wait.
Alle tre steder under samme hat-…. Hg18, pejsestuen og restauranten… med samme menu.. men med mange mulighedder.. som;

Vi skal lave tatar- med fritter og salat. Vi har købt en kødhakker med store huller til det røde kød. Store tjunks- der bliver til små, men stadig store tjunks – af rødt inderlår. Jeg er i tvivl om hvilken retning jeg skal vælge.. rørt skal det være.. men cognac, tomat, olivenolie, bøgehatte, rødbede må de beholde andre steder for nu- Jeg har lyst til at blande to formater jeg holde meget af til tatar.. …..rugbrød- som smulder på toppen og spinat. Bare fordi rug kan noget med dyb smag og spinat kan underholde jernet i kødet. Sennepskorn, skalotteløg og hasselnødder. Olivenolie og æggeblomme.. ummmmenum lækkert..

Forrige lørdag endte vi i søsters sommerhus ude i Kikhavn. Hele weekenden havde vi ligget oppe under taget med rulle og pensel. Vi drak rødvin ovre fra den nye Aldi- hvor man tilsyneladende er glad for italienere. særligt dem fra Toscana.. og det er jo super- i mere end en forstand. Vi drikker også havets eliksir. Midt i det her skifte kigger vi på hinanden – og danser.. til blækspruttesangen fra Bennys Badekar…og tænker rom… der skal fandme være godt med god rom på knud. Det er Peter Belli.. Når jeg keder mig- så skifter jeg farve- og jeg gemmer mig- så jeg bliver helt væk…… jeg leger cowboyyyy… wow- og så skyder jeg med blæk…… dy dy dy dy

Nå det job opslag;

Kan du lave mad – og har du lyst på at sælge os noget af din tid?
Vi vil gerne i kontakt med mennesker – kvinder og mænd fra Hundested og omegn, der har erfaring med madlavning i en bred forstand, har et åbent sind overfor klart fortolket gastronomi- med andre ord- vi ved godt hvilken mad vi gerne vil lave- og hvordan den skal laves- og vi er gode til at lære fra os..

Kan du servere og har lyst til at vise vores gæster omsorg?
Vi vil gerne møde mennesker, kvinder og mænd fra Hundested og omegn, der har lyst til at smile. Kunne være nærværende og samtidig holde hovedet koldt. Har mulighed for at være med til, at præge knud, og vise ansigtet overfor os og ikke mindst alle vores gæster.
Ugen og weekend – dag og aften- sommeren over.

Kan du vaske op og gøre rent. Også sent om aftenen ?
Vi vil gerne møde mennesker fra Hundested og omegn, der har lyst til at påtage sig det vigtigste erhverv i en restaurant som vores- opvasken og rengøringen.

Vil du føre regnskab og har lyst til at hjælpe os med at tælle til mere end to ?
Vi vil gerne møde et menneske fra Hundested eller omegn, der er professionel bogholder- der kan komme 2 x 3 timer om ugen og lægge vores bilag i rækkefølge, sørge for at vi får løn, sætte flueben ved bankbilagene og det der ellers følger med det, at være en særligt betroet økonomimedarbejder.

Musikere med musik i hjertet- til en søndagsjazz.
Vi vil gerne møde mennesker fra Hundested eller omegn, der har lyst til at stå for et musikalsk format med jazz – hver søndag eftermiddag. I behøver ikke selv optræde hvergang- I skal bare køre klubben.

Fødevareproducenter med økologi og samvittighed.
Vi vil gerne møde producenter fra Hundested eller omegn, der kan hjælpe os med at realisere en vision om at være bæredygtig, økologisk og lækker. Kød, fisk, skaldyr og tang- ikke mindst grøntsager og mejeri.

Hvis du kender nogen så del opslaget- hvis du selv har noget på hjertet- så skriv til os på knud@knud.biz

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply