Skip to main content

Det var det, for os… for en stund… vi holder pause.

By 17. marts 2020Ikke-kategoriseret
Corona i verden og på knud- update 3 – Tirsdag d. 17 marts. 23.00
 
Det var det, for os… for en stund… vi holder pause.
 
Corona sætter også sine spor her på kajkanten i Hundested. Vores regering har besluttet, at alle restauranter skal lukke for en tid. Det gælder også os.
 
Det handler om at minimere risikoen for smitte.
 
Som tingene udvikler sig- giver svaret givet sig selv. Der er også liv på spil.
 
Vores spisehus knud holder derfor pause – og vi glæder os allerede usigeligt, til at komme tilbage med flere friskkogte hummere, dampede muslinger og smørstegte rødtunger med kapers og peberrod. En ribeye med pommes fritter og tjunky smørrebrød med tatar af økookse fra Grønnessegaard, patê patê af leveren fra en fritgående Engmosegaard gris og en grillet rødbede fra Sølager med Jakobs gedeost. Søtunger og krabbeklør. Ja vi kan næsten ikke vente..
 
’’take away’’ well- Knud handler om fællesskaber og dialog over bordet- mere end højstemt gastronomi. Knud handler om at skabe tid og rum til sammenhørighed – og maden er kun et middel til det magiske der opstår mellem mennesker der sætter sig til bordet med hinanden i fokus. Midlet kan være måltidet der tager tid- til at snaske rundt med muslingerne, knække kloen på en hummer og sutte på fingrene uden fortidslevns skylleskåle, være to om at brække ønskebenet på en kylling, dele skaldyrsfadene på bordet ..- og servere for hinanden. Om osten man selv peger på- og rommen man hælder på briochen i de mængder man ønsker sig… Alt det kan man ikke sådan lige transformere ud af knud og hjem i stuerne.. vi må alle vente til der opstår et ny normal… øv
 
Det, kan vi roligt sige, har været en lærerig rejse i, hvordan man egentlig passer på hinanden i en restaurant som vores. En læring der helt sikkert kommer til at gå foran os, selv når vi åbner igen. Coronaen forsvinder sikkert ikke – selvom vi kunne ønske os det. Sprit, håndvask, håndtryk, afstand mellem bordene, afstand mellem stolene, masker, tøj, peberkværne, menukort, knus og kram, kontanter og levnedsmiddel godkendte afspritnings sprøjter med meget meget mere og flere… har være vendt og diskuteret som potentielt smittebærerenede efekter og handlinger..- det har givet anledning til mange korrektioner den sidste uges tid…
 
Endelig- Tak for den store støtte vi har fået den sidste tid, mens vi selv har tygget på spørgsmålet- lukke eller ikke lukke. …
 
Et kæmpe stort ønske til jer.. der ude… om alt det bedste .. for dig og dine nærmeste..
 
Lad os vide hvis der er noget vi kan gøre for dig.. mens vi venter på at himlen bliver blå igen…
 
Bedste hilsner- Charlotte og Jens

Author Knud

More posts by Knud

Leave a Reply